Herinner je je de leeftijd van pre-internet winkelen? Een dag vol wandelen om het juiste product voor de juiste prijs te vinden en waar je vaak in de winkel terechtkomt waar je bent begonnen, maar met pijnlijke voeten! Winkelen werd gekenmerkt door:

· Uw plaatselijke winkelcentra hadden niet wat u wilde (tenzij u in een grote stad woonde)

· Je wist niet wie je voorraad zou hebben voordat je erop uit ging

· Toen u een leverancier vond, wist u niet of u de beste prijs kreeg

Als gevolg hiervan was er meestal minder concurrentie op kosten en waren de detailhandelaren in een veel sterkere positie dan de consument.

Ga vooruit naar het internettijdperk en de hele situatie is omgedraaid en de klant bevindt zich nu in een veel sterkere positie met toegang tot een massa informatie. Sommigen beweren mogelijk te veel informatie.

Het is nu absoluut niet nodig om het comfort van uw huis te verlaten en in de file te staan, te zorgen voor ingepakte winkels en buitensporige parkeerkosten te betalen. Alles kan online worden gekocht en bij u thuis worden afgeleverd.

Zelfs als u nog steeds van een bezoek aan de winkels geniet, kunt u nu uw onderzoek vooraf doen om ervoor te zorgen dat u weet waar de producten zich kunnen bevinden en wat u kunt verwachten te betalen.

De moeilijkheid is echter om door de jungle van informatie te zoeken naar de details die relevant zijn. Dit is waar prijsvergelijkingsinstrumenten waarde toevoegen en daarom is er nu een grote selectie van dergelijke hulpmiddelen voor alle soorten detailhandelssectoren, van gas en elektriciteit tot iPod’s en vakanties.

Hoe werken deze prijsvergelijkingsprogramma’s?

Boten vergelijken? Bekijk hier de yamaha boten