Nadat je de papieren hebt getekend, is het eindelijk tijd om te verhuizen. Helaas brengt een verhuizing vaak een hoop stress met zich mee. Met een paar tips wordt je verhuizing een stuk overzichtelijker.

  1. Verhuisplanning maken

Vaak komt er bij verhuizen meer kijken dan dat je in eerste instantie denkt. Maak daarom een geruime planning waarbij je alle benodigdheden haalt, spullen uitzoekt, klusdagen inplant en voldoende vrije dagen opneemt. Ook administratieve werkzaamheden, zoals het doorgeven van je adres bij de gemeente, horen bij deze planning. Mocht de verhuisstress toch opspelen, dan kan je je in ieder geval vasthouden aan de planning. Door ruim de tijd te nemen, is het ook geen probleem als er een dag niets uit handen komt.

  1. Klussen

De kans dat je niets aan je nieuwe woning hoeft te doen, is vrij klein. Vaak zijn er nog een aantal werkzaamheden die moeten gebeuren, zoals verven of sauzen. Daarnaast wil je van je nieuwe huis ook een thuis maken. Regel een bouwkundige keuring of maak veel foto’s tijdens de bezichtiging, zodat je een idee krijgt van de werkzaamheden. Huur eventueel professionele klussers in als je geen doe-het-zelver bent. Start met klussen voordat je gehele inboedel is overgebracht, dit scheelt een hoop stress. Heb je geen andere optie? Zorg dat je in ieder geval gebruik kan maken van de keuken, badkamer en slaapkamer.

  1. Spullen organiseren

Als de werkzaamheden klaar of gepland zijn, is het tijd om te organiseren. Onbewust heb je vaak meer spullen dan je denkt. Daarom is het aan te raden om voor de verhuizing te bekijken wat je wel en niet nodig hebt. Met name als je gaat samenwonen, is dit hét moment om meubels de deur uit te doen. Als je een goede selectie qua spullen hebt gemaakt, is het tijd om de boel te organiseren. Zorg voor voldoende verhuisdozen en gebruik dymo etiketten om de dozen te labelen. Dit geeft zowel jezelf als de verhuizers overzicht.

  1. Verhuisteam regelen

Als de daadwerkelijke verhuisdatum in zicht komt, is het tijd om een verhuisteam op te trommelen. Verhuizen is niemands grootste hobby, dus zorg voor een passende beloning en regel het eten en drinken. Laat hen ook weten dat ze alleen maar hoeven te helpen met slepen en dat het niet de hele dag duurt. Aan de hand van Dymo 99012 etiketten weet iedereen precies waar de verhuisdozen heen moeten. Heb je geen groot team weten te verzamelen en heb je veel zware spullen? Huur dan een verhuisteam in voor grote meubels en zware kasten. Dit scheelt een hoop stress en tijd.